HOLISTISCHE EN ENERGETISCHE PRAKTIJK HALFWEG


Hier vind je informatie over de verschillende behandelingen. Iedere behandeling is uniek en afgestemd op jou, op wat jij nodig hebt. Dat kan ook een combinatie van behandelingen zijn. Er wordt altijd gekeken naar de meest effectieve toepassing.

 

Bij Holistische en Energetische praktijk kan je terecht voor:

 

 

Healing

 

Healing Arts

 

Bewustwording en inzichtgevend consult

 

Holistisch Natuurgeneeskundig consult

 

EMDR - traumabehandelingen


Holistische Hypnose

 

Vetzurenanalyse

 

Immuunversterkende toepassingen

 

 

Ieder consult geeft inzicht in jezelf is gericht op klachten- en pijnverlichting en klachten- en pijnbevrijding, in balans komen zowel fysiek als emotioneel.

 

Denk hierbij aan:

 

Laaggradige ontstekingen (zoals: artrose, reuma, hart-/vaatziektes, obesitas, fibromyalgie)

 

Steeds terugkerende emoties (boosheid, verdriet, eenzaamheid, gespannenheid)

 

Menopauze en andere hormonale klachten (menstruatiepijn)

 

Slaapproblemen

 

Burn out

 

AD(H)D

 

Depressie of stemmingswisselingen

 

Angsten/paniek

 

Rouwverwerking (ook na scheiding/verhuizing/uit huis gaan van kinderen)

 

Onverwerkt trauma (bewuste/onbewuste trauma's)

 

PTSS

 

Wanneer je vast loopt in je leven (met jezelf/relaties/werk)

 

Hooggevoeligheid (HSP)

 

Vermoeidheidsklachten

 

Gebrek aan energie

 

Inentingsblokkades

 

Stressgerelateerde verschijnselen

 

Lichamelijke ongemakken

 

Huidklachten (psoriasis, eczeem)

 

Ongemakken waarvan de oorzaak niet gevonden kan worden

 

Steeds terugkerende klachten/patronen

 

En vele klachten hier niet genoemd

 

 


In je kinderjaren wordt de basis gevormd van de persoon die je nu bent. In die periode krijg je (on)bewust bepaalde overtuigingen en patronen mee vanuit je opvoeding. Patronen die zelfs van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven.

 

Alle ervaringen die je opdoet, fijne en minder prettige ervaringen, worden opgeslagen in je (energetische) lichaam. Negatieve ervaringen zetten zich energetisch vast. Naarmate je ouder wordt, kunnen deze als belastend worden ervaren. Ze blokkeren je energiestroom.

 

Dit kan zich uiten in emotionele klachten als angst, depressie, gebrek aan zelfacceptatie, moeite hebben met keuzes maken, steeds terugkerende klachten etc. en fysieke ongemakken of (erfelijke) ziektes.

 

De behandelingen zijn gericht op het doorbreken van deze patronen en het transformeren van de blokkades waardoor je energie weer vrij kan stromen. Zo ontstaat er ruimte voor herstel van diverse klachten.

 

Een sessie ondersteunt de groei van het zelfhelend vermogen, geeft inzichten en dus bewustzijnsgroei. Je wordt meer bewust van je relatie tussen lichaam en ziel en je komt meer in je gevoel. De verbinding met je Bronbewustzijn, je Hoger Zelf wordt versterkt.

 

HEALING


Tijdens sessies werk ik met natuurgeneeskundige middelen waaronder lichtremedies. Hiermee kan je bepaalde thema's uitwerken.

 

De lichtremedies verbinden je met een informatieveld van een bepaald thema. Je energetische en fysieke lichaam krijgt informatie over zo'n thema binnen en gebruikt die om dat thema op een positieve manier in je leven te integreren. 

 

De lichtremedies herstellen de verbinding met je lichaamsintelligentie, waardoor je gevoel en intuïtie worden versterkt.

 

de bron van je klachten aangeraakt en vindt er heling plaats.

Je chakra's worden gezuiverd van familiecondities, angsten en normen, zodat je meer vrijelijk jezelf  kunt zijn.

Je komt meer in je lichaam. Het ondersteunt  je om je veilig te voelen in je fysieke lichaam.

Je ervaart dat je meer geaard bent en komt tot rust.

dit proces van zelfgenezing wordt ondersteund met een doorwerking op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

 

 

HOLISTISCHE NATUURGENEESKUNDE


Holistische Natuurgeneeskunde werkt op diepere lagen op alle oorzaken van psychische, emotionele en fysieke problemen.

 

Iedere behandeling en elk middel wordt specifiek afgestemd op de cliënt en is gericht op het opruimen van belastende invloeden uit het verleden zodat er ruimte ontstaat voor inzicht, bewustzijnsgroei en bevrijding van fysieke en/of emotionele-psychische belemmeringen.

 

Door middel van een nauwkeurige meetmethode krijg je inzicht in de onderliggende oorzaak van je klacht of  probleem. Zo kan heel gericht gewerkt worden aan het oplossen hiervan. Zwaktes worden versterkt en belastingen van soms jaren terug worden verwijderd.

 

Holistische Natuurgeneeskundige behandelingen zijn gericht op de 5 principes van de natuurgeneeskunde:

 

Energie: doorstroming en versterking van meridianen, chakra's en aura

Prikkeloverdracht: versterken van het zenuwstelsel

Drainage: bevorderen van fysieke en psychische afvoer van afvalstoffen

Voeding: opname en omzetting, stoffelijk en energetisch

Psyche: verbeteren van humeur, stemming en houding

 

TRAUMABEHANDELINGEN


Bepaalde gebeurtenissen in je leven kunnen een grote impact op je hebben. Wanneer nare ervaringen niet worden verwerkt, kunnen er psychische klachten ontstaan. Vaak gaat dit om nare herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die steeds naar boven komen. Dit kan zich uiten in nachtmerries, flashbacks en herbelevingen, voortdurende stressbeleving zoals lichtgeraakt zijn, overspannen, gespannen spieren, opvliegend, op je hoede zijn, waakzaam, het gevoel hebben dat er iets ergs kan gebeuren, angstgevoelens, zaken vermijden zoals openbaar vervoer of drukke omgeving, niet meer kunnen ontspannen of genieten en afvlakken van gevoel en schrik- en vermijdingsreacties. Dit zijn allemaal normale reacties op ongewone gebeurtenissen.

 

Deze symptomen bij elkaar worden ook wel PTSS (post-traumatische stress-stoornis) genoemd. Posttraumatische stress kan ontstaan na een verkeersongeval, een natuurramp, sexueel geweld (incest, verkrachting, ongewenste intimiteiten), oorlogsgeweld, een overval, pesterijen, familiaal geweld, gebrek aan steun in de kindertijd.

 

Om trauma te verwerken is vaak een behandeltraject nodig. Het is echter ook is mogelijk in  1 behandeling een positieve beweging en heling op gang te brengen.

 

EMDR


 

EMDR (Eye Movement, Desensitisation and Reprocessing) is een zeer effectieve behandelmethode om nare ervaringen te verwerken, een schokkende of diep teleurstellende ervaring die in het gevoel een nadrukkelijke rol blijft spelen. 

 

Met een enkele EMDR-sessie kan worden bereikt wat anders jarenlange verwerking kan kosten, of een continue psychische druk blijft geven, zoals mishandeling, een overval, een tragisch ongeval, of de diagnose van een ernstige ziekte.

 

 

EMDR ontsluit een bevriezing tussen verstand en gevoel, die ontstond op het moment dat een te schokkende gebeurtenis zowel het verstand als het hart deed stilstaan.  Wetenschappers zijn er nog niet geheel achter hoe het mogelijk is dat deze eenvoudige techniek dit kan bereiken, maar de ervaringen zijn dermate goed, dat psychologen, ziekenhuizen en andere zorgverleners de EMDR-techniek standaard toepassen vanwege het bijzonder snelle en blijvende resultaat.

 

WAT IS HOLISTISCHE EMDR?
Zoals wellicht bekend wordt deze methode ook in het reguliere veld veelvuldig en succesvol gebruikt door psychologen en psychotherapeuten. EMDR vanuit een holistische benadering omvat een brede reikwijdte in heling. Zowel eenmalig trauma als meervoudig trauma kan met holistische EMDR succesvol worden behandeld.

 

HOLISTISCHE HYPNOSE


Holistische Hypnose is een uitermate snelle, veilige en vriendelijke en zeer werkzame methodiek die brede lagen van trauma behandelt zonder direct naar het traumatisch moment te gaan. Je kan datgene veranderen in het onderbewuste, waar normaal gesproken geen, of onvoldoende grip op is.

 

Thema’s kunnen teruggrijpen naar de vroegste jeugd, of daarvoor. Er hoeft geen herinnering of beeld te zijn om met frappante doeltreffend te kunnen werken op aanwezige spanning, verdriet, machteloosheid of onbehagen. Het zijn o.a. deze onderliggende gevoelens waaruit bijvoorbeeld rook-, eet-, gok- en seksverslaving, drift en controledrang voortkomt.

 

Met Holistische Hypnose werden inmiddels gedegen resultaten geboekt, waaronder genezing van neurosen, fobieën, verslaving, depressie en herstel van normaal gesproken chronische of degeneratieve ziekten.

 

SLAPEN EN DEPRESSIE


In Nederland lijden duizenden mensen aan slapeloosheid en depressie. Zowel depressie als slapeloosheid zijn serieuze stoornissen die een sterk nadelig effect op je leven kunnen hebben. Ze beïnvloeden je stemming, gedachten en gedrag en brengen daardoor het gevaar met zich mee dat je in een neerwaartse spiraal komt. Veel mensen komen hierdoor in een burn out terecht. Er is medicatie beschikbaar, maar het gebruik hiervan kan met veel ongewenste bijwerkingen gepaard gaan.

 

Gelukkig zijn er alternatieven die op een natuurlijke manier ondersteuning bieden. Veelal ondersteunen deze middelen tijdelijk of heel licht en keren de symptomen na enige tijd weer terug.

Holistische en Energetische Praktijk Halfweg biedt een effectieve behandelmethode aan die de onderliggende oorzaak aanpakt en je weer kan genieten van een goede nachtrust en lekker in je vel komt.

 

 Terug naar boven uit die neerwaartse spiraal klimmen is mogelijk

 

 • Wordt jouw dagelijks leven ook beïnvloed door slapeloosheid en/of depressieve gevoelens?
 • Wil je meer weten over de onderliggende oorzaak hiervan?
 • Wil je de regie weer terug over je eigen leven?

  Vraag naar de behandelmogelijkheden

BALANCE CONSULT


Heb jij last van chronische aandoeningen, hormonale klachten, hart- en vaatproblemen, darmklachten, pijnlijke spieren, huidklachten, andere lichamelijke pijnen, moeheid, depressie of negatieve gevoelens, ontstekingen, verminderde weerstand, slechte concentratie, fibromyalgie, ADHD of andere dingen waardoor jij uit balans bent en niet lekker in je vel zit?

 

Een van de onderliggende oorzaken is altijd een verzwakt immuunsysteem. Een BALANCE CONSULT is een adviserend consult waarbij je inzicht krijgt in hoe je een jouw immuunsysteem kunt versterken en wat jouw lichaam in de basis nodig heeft om gezond te kunnen functioneren.

 

 

 

 

Een juiste basis draagt bij aan:

 

het versterken van het immuunsysteem waardoor ontstekingen verdwijnen

 

een gezonde darmflora

 

pijnverlichting en/of verdwijnen van pijnklachten

 

een gezond uitziende huid; rimpels verminderen of verdwijnen

 

goede concentratie en snel in je denken

 

hormonale balans

 

terugdringen van opvliegers en menstruatiepijnen

 

goede nachtrust

 

betere focus en meer energie

 

 

 

tijdsduur <30 min.

GRATIS informatief consult

 

 

VETZURENANALYSE


Omega-3 vetzuren

 

Omega-3 vetzuren (voornamelijk uit visolie) spelen een cruciale rol bij de vorming en het functioneren van de hersenen. Deze onverzadigde vetzuren zijn vrijwel geheel uit onze moderne voeding verdwenen.

 

Wetenschappelijk onderzoek van de laatste jaren heeft aangetoond dat een tekort aan onverzadigde vetzuren een verstoord evenwicht in die vetzuren een belangrijke rol kan spelen bij gedragsstoornissen, leerproblemen, dyslexie, en aandoeningen in het autistische spectrum. Deze vetzuren komen voor in vis, lijnzaad, sommige noten en in geringere mate in bladgroenten. Ze zijn van essentieel belang voor de normale ontwikkeling van de hersenen, maar ook voor onze mentale en emotionele gezondheid. Iedere zwangere vrouw zou extra omega-3 vetzuren als supplement moeten slikken en ook kleine kinderen onder de drie jaar hebben veel omega-3 vetzuren (EPA en DHA) nodig voor een voorspoedige ontwikkeling van hun hersenen. Verder is uit onderzoek gebleken dat toediening van omega-3 vetzuren een beter effect heeft dan omega-6 vetzuren en dat vooral EPA en niet DHA gunstige effecten geven. Indicaties voor een omega-3 vetzuren tekort kunnen zijn:

 

 1. Overmatige dorst, vaak plassen, schrale of droge huid, droog dof haar, haarschilfers en zachte broze nagels.
 2. Neiging tot allergieën: eczeem, astma, hooikoorts, etc.
 3. Visuele symptomen als slecht nachtzicht, overgevoeligheid voor licht en leesstoornissen zoals dansende letters.
 4. Aandachtsstoornissen: snel afgeleid, slechte concentratie en geheugenstoornissen
 5. Emotionele overgevoeligheid: speciaal depressieve neigingen, sterke stemmingswisselingen en buitensporige angsten
 6. Slaapproblemen: vooral 's nachts niet tot rust komen en 's morgens moeilijk wakker worden.

 

DHA is vooral belangrijk voor de structuur van hersencel membranen, dus vooral in de vroege kinderjaren als de hersenen groeien en verder in het leven om de membraan soepelheid van cellen te kunnen handhaven. 20% van de hersenen bestaan uit omega-3 vetzuren. EPA speelt een essentiële rol bij de korte termijn regulatie van hersenfuncties zoals de hormonale balans, de immuunfunctie en de bloedstroom. EPA is ook belangrijk voor het verminderen van ontstekingen, onder andere in het spijsverteringskanaal. Beiden zijn onmisbaar voor alle celmembranen, ze reguleren de voedselstroom naar de cel en zorgen voor goede opname van vitamines en mineralen uit voeding. Ze zijn ook betrokken bij het vrijkomen en de heropname van neurotransmitters (stoffen die nodig zijn bij de prikkeloverdracht van zenuwcel naar zenuwcel).

 

 

Een vetzurenanalyse geeft inzicht in jouw vetzurenbalans en de conditie van je cellen

 

Voor meer informatie neem contact op.

 

GEZOND ZWANGER


Tijdens een zwangerschap verandert er veel in je lichaam, zowel fysiek als emotioneel. Als je zwanger wilt worden of zwanger bent, wil je extra goed zorgen voor jezelf het je kindje . Je kindje heeft eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen nodig om te kunnen groeien en haalt dit allemaal uit jouw voeding. Je lichaam voeden met gezonde voeding is een belangrijke basis. Tijdens de zwangerschap gebruikt je lichaam meer vitamine B12 en Foliumzuur. Foliumzuur wordt vaak aangevuld tijdens de zwangerschap.

 

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat er ook andere voedingsbronnen belangrijk zijn die bijdragen aan een gezonde zwangerschap of gezond zwanger willen worden, gezonde groei en ontwikkeling van je ongeboren kindje en die bijdragen aan het voorkomen van een Postnatale Depressie.

 

Een gezonde start is een gezonde basis! In een kort informatief consult vertel ik je alles over wat jij in de basis zelf hiervoor kan doen.

 

 

tijdsduur <30 min.
GRATIS informatief consult

 

MINERALEN CONSULT


 

Een optimale mineralenhuishouding is van belang voor alle lichaamsprocessen. Om diverse klachten direct effectief aan te pakken (denk aan burn out, hoge bloeddruk, vermoeidheid etc.) kan je in de praktijk terecht voor een mineralenconsult.

 

Een mineralenconsult is 1x per 4 weken. Door middel van spiertesten wordt duidelijk welk mineraal je nodig hebt. Binnen 2-4 maanden kan je aanzienlijke verbetering van je klachten verwachten.

 

 

Tijdsduur < 30 min.

€ 20 per consult tot 30 min.