Hier vind je informatie over de verschillende behandelingen. Iedere behandeling is uniek en afgestemd op jou, op wat jij nodig hebt. Dat kan ook een combinatie van behandelingen zijn. Er wordt altijd gekeken naar de meest effectieve toepassing.

 

 

In de praktijk komen mensen met uiteenlopende vragen over o.a.

 

Laaggradige ontstekingen (zoals: artrose, reuma, hart-/vaatziektes, obesitas, fibromyalgie)

Steeds terugkerende emoties (boosheid, verdriet, eenzaamheid, gespannenheid)

Menopauze en andere hormonale klachten (menstruatiepijn)

Huilbaby's

Postnatale depressie

Slaapproblemen

Burn out

AD(H)D

Depressie of stemmingswisselingen

Angsten/paniek

Rouwverwerking (ook na scheiding/verhuizing/uit huis gaan van kinderen)

Onverwerkt trauma (bewuste/onbewuste trauma's)

PTSS

Wanneer je vast loopt in je leven (met jezelf/relaties/werk)

Hooggevoeligheid (HSP)

Vermoeidheidsklachten

Gebrek aan energie

Inentingsblokkades

Stressgerelateerde verschijnselen

Lichamelijke ongemakken

Huidklachten (psoriasis, eczeem)

Ongemakken waarvan de oorzaak niet gevonden kan worden

Steeds terugkerende klachten/patronen

En vele klachten hier niet genoemd

 

 


INZICHT EN BEWUSTWORDING

In je kinderjaren wordt de basis gevormd van de persoon die je nu bent. In die periode krijg je (on)bewust bepaalde overtuigingen en patronen mee vanuit je opvoeding. Patronen die zelfs van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven.

 

Alle ervaringen die je opdoet, fijne en minder prettige ervaringen, worden opgeslagen in je (energetische) lichaam. Negatieve ervaringen zetten zich energetisch vast. Naarmate je ouder wordt, kunnen deze als belastend worden ervaren. Ze blokkeren je energiestroom.

 

Dit kan zich uiten in emotionele klachten als angst, depressie, gebrek aan zelfacceptatie, moeite hebben met keuzes maken, steeds terugkerende klachten etc. en fysieke ongemakken of (erfelijke) ziektes.

 

De behandelingen zijn gericht op het doorbreken van deze patronen en het transformeren van de blokkades waardoor je energie weer vrij kan stromen. Zo ontstaat er ruimte voor herstel van diverse klachten.

 

Een sessie ondersteunt de groei van het zelfhelend vermogen, geeft inzichten en dus bewustzijnsgroei. Je wordt meer bewust van je relatie tussen lichaam en ziel en je komt meer in je gevoel. De verbinding met je Bronbewustzijn, je Hoger Zelf wordt versterkt.

 

ENERGETISCHE BEHANDELINGEN

Energetische behandelingen kunnen worden ondersteund met natuurgeneeskundige middelen waaronder lichtremedies. Hiermee kan je bepaalde thema's uitwerken.

 

De lichtremedies verbinden je met een informatieveld van een bepaald thema. Je energetische en fysieke lichaam krijgt informatie over zo'n thema binnen en gebruikt die om dat thema op een positieve manier in je leven te integreren. 

 

De lichtremedies herstellen de verbinding met je lichaamsintelligentie, waardoor je gevoel en intuïtie worden versterkt.

 

de bron van je klachten aangeraakt en vindt er heling plaats.

Je chakra's worden gezuiverd van familiecondities, angsten en normen, zodat je meer vrijelijk jezelf  kunt zijn.

Je komt meer in je lichaam. Het ondersteunt  je om je veilig te voelen in je fysieke lichaam.

Je ervaart dat je meer geaard bent en komt tot rust.

dit proces van zelfgenezing wordt ondersteund met een doorwerking op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

HOLISTISCHE GEZONDHEIDSTHERAPIE

Holistische Gezondheidstherapie werkt op diepere lagen op alle oorzaken van psychische, emotionele en fysieke problemen.

 

Iedere behandeling en elk middel wordt specifiek afgestemd op de cliënt en is gericht op het opruimen van belastende invloeden uit het verleden zodat er ruimte ontstaat voor inzicht, bewustzijnsgroei en bevrijding van fysieke en/of emotionele-psychische belemmeringen.

 

Door middel van een nauwkeurige meetmethode krijg je inzicht in de onderliggende oorzaak van je klacht of  probleem. Zo kan heel gericht gewerkt worden aan het oplossen hiervan. Zwaktes worden versterkt en belastingen van soms jaren terug worden verwijderd.

 

Natuurgeneeskundige behandelingen zijn gericht op de 5 principes van de natuurgeneeskunde:

 

Energie: doorstroming en versterking van meridianen, chakra's en aura

Prikkeloverdracht: versterken van het zenuwstelsel

Drainage: bevorderen van fysieke en psychische afvoer van afvalstoffen

Voeding: opname en omzetting, stoffelijk en energetisch

Psyche: verbeteren van humeur, stemming en houding

 

TRAUMABEHANDELINGEN

Bepaalde gebeurtenissen in je leven kunnen een grote impact op je hebben. Wanneer nare ervaringen niet worden verwerkt, kunnen er psychische klachten ontstaan. Vaak gaat dit om nare herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die steeds naar boven komen. Dit kan zich uiten in nachtmerries, flashbacks en herbelevingen, voortdurende stressbeleving zoals lichtgeraakt zijn, overspannen, gespannen spieren, opvliegend, op je hoede zijn, waakzaam, het gevoel hebben dat er iets ergs kan gebeuren, angstgevoelens, zaken vermijden zoals openbaar vervoer of drukke omgeving, niet meer kunnen ontspannen of genieten en afvlakken van gevoel en schrik- en vermijdingsreacties. Dit zijn allemaal normale reacties op ongewone gebeurtenissen.

 

Deze symptomen bij elkaar worden ook wel PTSS (post-traumatische stress-stoornis) genoemd. Posttraumatische stress kan ontstaan na een verkeersongeval, een natuurramp, sexueel geweld (incest, verkrachting, ongewenste intimiteiten), oorlogsgeweld, een overval, pesterijen, familiaal geweld, gebrek aan steun in de kindertijd.

 

Om trauma te verwerken is vaak een behandeltraject nodig. Het is echter ook is mogelijk in  1 behandeling een positieve beweging en heling op gang te brengen.

 

EMDR

 

EMDR (Eye Movement, Desensitisation and Reprocessing) is een zeer effectieve behandelmethode om nare ervaringen te verwerken, een schokkende of diep teleurstellende ervaring die in het gevoel een nadrukkelijke rol blijft spelen. 

 

Met een enkele EMDR-sessie kan worden bereikt wat anders jarenlange verwerking kan kosten, of een continue psychische druk blijft geven, zoals mishandeling, een overval, een tragisch ongeval, of de diagnose van een ernstige ziekte.

 

EMDR ontsluit een bevriezing tussen verstand en gevoel, die ontstond op het moment dat een te schokkende gebeurtenis zowel het verstand als het hart deed stilstaan.  Wetenschappers zijn er nog niet geheel achter hoe het mogelijk is dat deze eenvoudige techniek dit kan bereiken, maar de ervaringen zijn dermate goed, dat psychologen, ziekenhuizen en andere zorgverleners de EMDR-techniek standaard toepassen vanwege het bijzonder snelle en blijvende resultaat.

 

WAT IS HOLISTISCHE EMDR?
Zoals wellicht bekend wordt deze methode ook in het reguliere veld veelvuldig en succesvol gebruikt door psychologen en psychotherapeuten. EMDR vanuit een holistische benadering omvat een brede reikwijdte in heling. Zowel eenmalig trauma als meervoudig trauma kan met holistische EMDR succesvol worden behandeld.

 

SLAPEN EN DEPRESSIE

In Nederland lijden duizenden mensen aan slapeloosheid en depressie. Zowel depressie als slapeloosheid zijn serieuze stoornissen die een sterk nadelig effect op je leven kunnen hebben. Ze beïnvloeden je stemming, gedachten en gedrag en brengen daardoor het gevaar met zich mee dat je in een neerwaartse spiraal komt. Veel mensen komen hierdoor in een burn out terecht. Er is medicatie beschikbaar, maar het gebruik hiervan kan met veel ongewenste bijwerkingen gepaard gaan.

 

Gelukkig zijn er alternatieven die op een natuurlijke manier ondersteuning bieden. Veelal ondersteunen deze middelen tijdelijk of heel licht en keren de symptomen na enige tijd weer terug.

Holistische en Energetische Praktijk Halfweg biedt een effectieve behandelmethode aan die de onderliggende oorzaak aanpakt en je weer kan genieten van een goede nachtrust en lekker in je vel komt.

 

 Terug naar boven uit die neerwaartse spiraal klimmen is mogelijk

  • Wordt jouw dagelijks leven ook beïnvloed door slapeloosheid en/of depressieve gevoelens?
  • Wil je meer weten over de onderliggende oorzaak hiervan?
  • Wil je de regie weer terug over je eigen leven? VRAAG naar de behandelmogelijkheden

GEZOND ZWANGER

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in je lichaam, zowel fysiek als emotioneel. Als je zwanger wilt worden of zwanger bent, wil je extra goed zorgen voor jezelf het je kindje . Je kindje heeft eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen nodig om te kunnen groeien en haalt dit allemaal uit jouw voeding. Je lichaam voeden met gezonde voeding is een belangrijke basis. Tijdens de zwangerschap gebruikt je lichaam meer vitamine B12 en Foliumzuur. Foliumzuur wordt vaak aangevuld tijdens de zwangerschap.

 

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat er ook andere voedingsbronnen belangrijk zijn die bijdragen aan een gezonde zwangerschap of gezond zwanger willen worden, gezonde groei en ontwikkeling van je ongeboren kindje en die bijdragen aan het voorkomen van een Postnatale Depressie.

 

Een gezonde start is een gezonde basis! In een kort informatief consult vertel ik je alles over wat jij in de basis zelf hiervoor kan doen.